Må vi kutte strømmen til Norge for å bryte grunnloven med falske forskrifter som er grunnlovs stridige?

 

Nå truer Varanger Kraft med å kutte strømmen til kundene som ikke går med på å installere strømmålerene som er pålagt via en grunnlovs stridig forskrift. Forskriften bryter 2 forskjellige grunnlovsparagrafer:

§ 102.

Enhver har rett til respekt for sitt privatliv og familieliv, sitt hjem og sin kommunikasjon. Husransakelse må ikke finne sted, unntatt i kriminelle tilfeller.

Statens myndigheter skal sikre et vern om den personlige integritet.

§ 112.

Enhver har rett til et miljø som sikrer helsen, og til en natur der produksjonsevne og mangfold bevares. Naturens ressurser skal disponeres ut fra en langsiktig og allsidig betraktning som ivaretar denne rett også for etterslekten.

Borgerne har rett til kunnskap om naturmiljøets tilstand og om virkningene av planlagte og iverksatte inngrep i naturen, slik at de kan ivareta den rett de har etter foregående ledd.

Statens myndigheter skal iverksette tiltak som gjennomfører disse grunnsetninger.

 Alikevel ble dette skrevet hvor de sier at de kan komme til å kutte strømmen til de som nekter å få installert disse helseskadelige målerene som også overvåker og griper inn i privatlivets fred i en artikkel i ifinnmark.no som skriver:

Flere kunder hos Varanger Kraft har nektet dem å installere nye smarte strømmålere. Alta kraftlag møter stort sett åpne dører når montørene kommer med strømmålerne til strømkundene deres.

I helgen hadde NRK Finnmark en sak om strømkunder tilknyttet Varanger Kraft som ikke ville la strømselskapet installere nye smarte strømmålere i deres hjem. Konsekvensen av det kan bli at strømselskapet kutter strømmen, med loven på sin side, hos de aktuelle abonnentene.

Viseadministrerende direktør i Varanger Kraft, Stein Mathisen forteller at rundt 12 kunder så langt har nektet dem adgang for å skifte ut disse strømmålerne. Disse har fått brev om at de kan bli frakoblet strømmen som en siste utvei, melder NRK Finnmark.

– Det får vi se på, vi håper jo at alt ordner seg. Når ingenting hjelper, gir vi dem en frist til å slippe oss inn og vi må få installert innen fristen. Det vil være drastisk å kutte strømforsyninger til kundene, sier Mathisen til iFinnmark.

Kilde:  https://www.ifinnmark.no/alta/vadso/vest-finnmark/skeptiske-kunder-stenger-dorene-for-montorene-na-truer-selskapet-med-drastisk-tiltak/s/5-81-626216

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.