Vladimir Putin gjenvalgt som russisk president

Vladimir Putin ble gjenvalgt som russisk president etter 99% av stemmene ble talt.

Den etablerte russiske lederen Vladimir Putin har igjen vunnet presidentvalget i Russland med over 99% av stemmesedlene talt.

Med 22 prosent av stemmene talt, hovedsakelig i østlige delen av landet, ledet Vladimir Putin med 72 prosent av stemmene, langt foran det enkle flertallet som trengs for å unngå en ny runde.

Første gang Kommunistparti kandidaten Pavel Grudinin stilte andre med 15 prosent, mens veteran nasjonalistiske politikeren Vladimir Zhirinovsky, som først stilte mot Boris Yeltsin i 1991, runder ut de tre beste.

Ingen av de andre fem kandidatene fikk mer enn to prosent av avstemningen.

Vladimir Putin ble først valgt til Kreml i 2000, og igjen fire år senere. Konstitusjonelt sperret fra å betjene mer enn to påfølgende vilkår, stilte han ikke i 2008, det samme året ble presidentvalget utvidet fra fire år til seks år.

Putin vant 63,6 prosent av stemmene i 2012.

Nå vil han fortsette som Russlands President til 2024 og i det året blir han 72 år. Ingen kan si at han ikke holder seg frisk og sprek for alderen, og det kan absolutt være blandt annet fordi Russland hovedsaklig produserer økologisk, GMO fri mat som ikke sprøytes med gift slik myndighetene velsigner i store deler av vesten.

Kilde: RT – Putin snakker til supportere som foreløpig resultat signal valg seier

Kilde: RT – Vladimir Putin ble gjenvalgt som russisk president etter at 99% av stemmene talt

Kilde: Infowars – Vladimir Putin besluttet gjenvalgt som russisk president

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.