Ny personopplysningslov kan stoppe kraftselskapenes uforskammete og helseskadelige atferd og trer i kraft 25. mai 2018

Ny personopplysningslov som trer i kraft 25. mai 2018

Lov om behandling av personopplysninger  er en norsk lov som utgjør den viktigste rettskilden innen beskyttelse av personvern. Loven ble vedtatt 14. april 2000 og trådte i kraft 1. januar 2001. Den erstattet personregisterloven av 1978, og gjennomfører personverndirektivet i norsk rett. Loven gir generelle bestemmelser om behandling av personopplysninger, dvs. opplysninger som direkte eller indirekte kan knyttes til en fysisk person.

EU har vedatt lovteksten som gir ny personvernlovgiving i Norge og i Europa fra 2018. Den nye loven trer i kraft 25. mai 2018.

(Kilde: Wikipedia og  Datatilsynet).

Hva vil ny personvernlovgiving innebære for næringslivet og ikke minst deg og meg?

Vi vil i løpet av de nærmeste dagene følge opp denne artikkelen med en enkel oversikt. Følg oss i sosiale medier for å få de siste oppdateringene.

Dette skriver ad.no men denne loven har vårt i kraft siden grunnloven ble skrevet så hva er det som gjør at politikerene i panikk later som om de har diktet opp en lov som er ny etter å ha krenket alle i Norge sine grunnlovsfestede rettigheter siden forskriften om at alle skulle ha smartmeter ble diktet opp fra et EU direktiv?

Kilde: https://www.ad.no/blog/2016/06/07/ny-personopplysningslov/

One thought on “Ny personopplysningslov kan stoppe kraftselskapenes uforskammete og helseskadelige atferd og trer i kraft 25. mai 2018”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.