Politikerne ønsker å GPS-overvåke deg når du kjører bil


Vi her i DD redaksjonen samarbeider med NY1.no om nyheter og denne artikkelen er skrevet av NY1.no. som skriver:

I 2017 skrev vi om at Opplysningsrådet for veitrafikken ønsker å erstatte dagens ordning med bompenger med GPS overvåking av alle norske biler. Nå har politikerne hevet seg på ideen. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre ønsker alle å bytte ut dagens bompengeordning med GPS-sporing av norske biler.

Veiprising er en mer intelligent og mer treffsikker avgift enn det dagens bompenger og bilavgifter er, hevder stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Ap ønsker å utrede veiprising som erstatning for bompenger og andre driftsrelaterte bilavgifter. Planen er at bomringene blir fjernet og erstattet med en GPS-sender som registrerer hvor mye og hvor langt hver enkelt bilist kjører.

Senterpartiet og Høyre er med, Frp kan velte.
Senterpartiet stiller seg bak Aps forslag og Høyre har allerede et landsmøtevedtak fra i år om å bruke GPS-teknologi for veiprising. Dermed kan det bli flertall på Stortinget for å fjerne bomringene. Frp har som regjeringsparti mulighet til å blokkere sammarbeidet mellom Høyre, Ap og Sp, forutsatt at Krf fortsatt ønsker borgerlig samarbeid.

Frp: Urettferdig og distriktsfiendtlig
Frp mener veiprising blir verre for distriktene og de som har minst fra før enn dagens ordning. De mener dette blir en bomavgift på veier som ikke er bygd ut og mener det er en dårlig ide. Frp mener distriktene ikke skal betale mer for kollektivtransport uten å få noe igjen.

Hva med personvernet og sikkerhet?
Planen er en elektronisk brikke plassert i kjøretøyet som vil kommunisere med satellitter i verdensrommet og registrere hvor du kjører. Slik ser politikerne for seg at man kan registrere tid, sted og type bil man kjører. Med andre ord vil staten vite nøyaktig hvor du kjører, når du kjører og hvilken type bil du bruker. Hvor godt er personvernet ivaretatt i denne sammenheng? Hva med at informasjon om hvor du befinner deg kommer uvedkommende i hende?

Kilde:  Ny1.no – Politikerne ønsker å GPS-overvåke deg når du kjører bil

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.