Permaculture Beginners Guide Extract

 

Artikkelen av Craig Machintosh fra PermacultureNews.org om dette gratis uttrekket fra boken Permaculture Beginners Guide oversatt til Norsk lyder som følger:

For noen år siden produserte Graham Burnett Permaculture: A Beginners Guide. Det er en fin 76-siders innledende titt på permakultur – et veldig lesbart hefte for å få deg til å se på verden og hagen din gjennom permakultur-linse. Det er på ingen måte en vesentlig, teknisk manuell type manuell, men en god inspirerende dose av permakultur-prinsipper med en bred smattering av praktiske eksempler på hvordan man bruker dem. Kort sagt, det er et flott verktøy for å få en startet på permakultur-banen.

En personlig observasjon på en mulig ulempe for denne ellers utmerkede perma-introen er at illustrasjonene har en tendens til å etterlate en tenkning permakultur er bare for en underkultur av mennesker: de håndtegnede illustrasjoner er fylt med uskadte punker, sloganned t-skjorte anarkister, dreadlock hårstilete etniske minoriteter og lignende.

Selv tegneseriefaren som demonstrerer komposteringstoalettet må være sterk naken. Oppdateringen fra desember 2008 av denne boken ville ha gjort det bra å erstatte disse bildene med de som ikke pleide å forlate en følelse av permakultur, bare for samfunnets frynseelementer. Men det gjorde det ikke. Kanskje neste gang.

Under kan dere bla i, lese og laste ned uttrekket fra boken Permaculture – A Beginner’s Guide (free extract)

SAMFUNN OG MARKEDSPLASS